Kaptam a barátnőmtől szép fekete szedret, gondoltam elkészítem belőle az én egyszerű kevert joghurtos pitémet.
Hozzávalók 8 adaghoz
2 bögre joghurt
1 bögre olaj
2 bögre cukor
4 bögre búzaliszt (BL55)
1 db sütőpor
1 db vaníliás cukor
3 db tojás
1 csipetnyi só
Adag
8 adag
Lépések
1.
A mérce a joghurtos pohár!
2.
Elkészítés: A tálba beleöntjük a joghurtot, az étolajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a három tojást, és habverővel simára keverjük.
Apránként beforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük.
3.
A 23 X 39 cm-es tepsit kikenjük hideg zsírral, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a pitetésztát. Elsimítjuk.
Megszórjuk a tetejét fekete szederrel, kicsit a tésztába is nyomjuk, hogy ne csak a tetején legyen.
4.
180 fokra előmlegített sütőbe toljuk 25 percre, és szép pirosra sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Langyosan szeletelhetjük, a tetejét porcukorral is megszórhatjuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!